warta siji

Mirror Plastik Apa sing Bisa Ngganti Kaca Mirror Tanpa Deformasi ing area area gedhe?

Kaping pisanan kita kudu ngerti karakteristik dhasar saka bahan kasebut:

Glass-mirror

Acrylic-mirror-VS-glass-mirror

1. Cermin akrilik (Acrylic, Plexiglass, PMMA, Polymethyl Methacrylate)

Kauntungan: transparansi sing dhuwur, nutupi pangilon bisa uga ana ing sisih liyane, efek perlindungan sing apik saka lapisan reflektif, tahan pengaruh (17 x luwih kuat tinimbang kaca kaca) lan tahan banting, bobot entheng, kuat lan fleksibel

Kekirangan: sithik rapuh  

2. Kaca plastik PVC

Kauntungan: murah; atose dhuwur; bisa dipotong lan ditekuk dadi bentuke

Kerugian: bahan dasar ora transparan, lapisan pangilon mung bisa ing ngarep, lan pagawean kurang

3. Pangilon polistirena (mirror PS)

Rega regane murah. Bahan dasaripun transparan, lan relatif rapuh kanthi kurang angel

4. Pangilon polikarbonat (mirror PC)

Transparansi medium, duwe kaunggulan sing angel (250 kali luwih kuat tinimbang kaca, 30 kali luwih kuat tinimbang akrilik), nanging rega paling dhuwur

5. Kaca pangilon

Kauntungan: proses lapisan sing diwasa, kualitas refleksi sing unggul, regane murah, permukaan sing paling rata, materi sing paling angel, resisten nganggo lan anti-goresan

Kerugian: paling brittleness, ora aman sawise rusak, kurang tahan pengaruh, bobot luwih abot 

 

Kanggo ngringkes, sulih sing sampurna, sing ora gampang cacat, entheng, lan ora wedi bisa rusak, minangka bahan akrilik. Ing ngisor iki sawetara alasan kanggo nggunakake kaca plexiglass Acrylic minangka bahan pengganti kaca mineral:

  • ● resistensi efek - Akrilik duwe resistensi pengaruh sing luwih dhuwur tinimbang kaca. Yen ana kerusakan, akrilik ora bakal pecah dadi cilik, nanging bakal retak. Lembar akrilik bisa digunakake minangka plastik omah kaca, windows playhouse, windows gudang, mirror mirror

windows airplane lsp minangka alternatif kanggo kaca.

  • ● Transmisi cahya - Seprei akrilik ngirim nganti 92% cahya, dene kaca mung bisa ngirim 80-90% cahya. Kayane transparan kaya kristal, lembaran akrilik ngirim lan nggambarake cahya sing luwih apik tinimbang kaca sing paling apik.
  • ● Ramah lingkungan - Akrilik minangka alternatif plastik sing ramah lingkungan, kanthi pembangunan berkelanjutan. Sawise produksi lembaran akrilik, bisa didaur ulang liwat proses scrapping. Ing proses iki, lembaran akrilik ditumbuk, banjur digawe panas sadurunge dilebur maneh dadi sirup cair. Sawise proses rampung, sheet anyar bisa digawe saka iku.
  • ● resistensi UV - Nggunakake sprei akrilik ing njobo, nyedhiyakake bahan sinar ultraviolet (UV) sing bisa uga akeh. Lembar akrilik uga kasedhiya kanthi filter UV.
  • ● Efektif biaya - Yen sampeyan minangka wong sing sadar anggaran, mula sampeyan bakal seneng ngerti manawa lembaran akrilik minangka alternatif ekonomis kanggo nggunakake kaca. Lembar akrilik bisa diproduksi kanthi biaya setengah gelas. Seprei plastik iki bobote luwih entheng lan bisa diangkut kanthi gampang, mula ongkos kirim uga luwih murah.
  • ● Gawe lan bentuk kanthi gampang - Lembar akrilik nduweni sifat cetakan sing apik. Yen digawe panas nganti 100 derajat, bisa dicetak kanthi gampang dadi pirang-pirang bentuk kalebu botol, bingkai gambar lan tabung. Nalika adhem, akrilik tetep ing bentuk sing wis digawe.
  • ● Ringan - Akrilik bobote 50% luwih murah tinimbang kaca sing luwih gampang ditangani. Yen dibandhingake karo kaca, lembaran akrilik pancen entheng banget lan bisa diangkut kanthi gampang saka sak papan menyang papan liya.
  • ● Kaca kaya transparansi - Akrilik nduweni sifat kanggo njaga kajelasan optik lan mbutuhake wektu suwene wektu kanggo sirna. Amarga kekiatan lan kejelasan optik, umume konstruktor seneng milih lembaran akrilik kanggo digunakake minangka panel kanggo windows, omah kaca, lampu langit lan windows ngarep.
  • ● Keamanan lan kekuwatan - Bisa uga ana sawetara alasan sampeyan pengin windows kekuatan sing luwih unggul. Sampeyan pengin kanggo tujuan keamanan utawa kanggo tahan cuaca. Lembar akrilik duwe 17 kali luwih kuat tinimbang gelas, sing artine butuh luwih akeh kekuwatan akrilik. Lembar kasebut wis dirumusake kanggo nyedhiyakake keamanan, keamanan lan kekuwatan sekaligus nggawe akrilik kaca katon apik minangka pengganti

Sajrone pirang-pirang taun, panggunaan sheeting akrilik wis ngluwihi kaca babagan fleksibilitas lan macem-macem panggunaan, sing nggawe kaca akrilik minangka alternatif ekonomis, tahan lama lan praktis kanggo kaca.

dhua-acrylic-mirror-sheet


Wektu kiriman: Nov-17-2020